Ministarka za telekomunikacije Srbije Jasna Matić rekla je da bi danas trebalo da budu otvorene ponude za savetnika za prodaju dela državnih akcija u Telekomu Srbije.

Ona je rekla da ne postoji zvanična procena vrednosti Telekoma Srbije i da će finansijski savetnik proceniti vrednost kompanije i koliki udeo bi država trebalo da proda. Vlada Srbije je ranije objavila da namerava da proda polovinu od ukupno 80 odsto akcija koje poseduje u Telekomu Srbije. Preostalih 20 odsto akcija je u vlasništvu grčke kompanije OTE, u kojoj Dojče telekom ima 30 odsto kapitala.

Matićeva je ranije kazala da se očekuje da će tender za prodaju dela akcija Telekoma Srbije biti raspisan krajem leta ili početkom jeseni ove godine. Tender za izbor savetnika za prodaju dela državnih akcija u Telekomu Srbije raspisan je 12. aprila, a pravo učešća imaju investicione banke koje su u poslednje tri godine obavile najmanje jednu transakciju telekomunikacionih preduzeća iz Evrope, sa Bliskog istoka ili iz Zajednice nezavisnih država, vrednosti veće od 500 miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari