Letnji red letenja na Aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu stupio je na snagu juče i biće na snazi do subote, 24. oktobra. Tokom letnje sezone predviđeno je da u redovnom avio-saobraćaju 25 avio-kompanija putnicima omogućava direktne letove ka 60 destinacija u Evropi, Bliskom istoku i Severnoj Africi, uz veliki izbor mogućnosti prilikom nastavka putovanja – navodi se u saopštenju Službe za odnose sa javnošću Aerodroma „Nikola Tesla“.

Novitet u odnosu na prošlogodišnji letnji red letenja je da će avio-kompanija Er Srbija nastaviti svakodnevne letove ka Zagrebu, koji su uspostavljeni u decembru 2014. godine. Destinacije ka kojima je u redovnom avio-saobraćaju iz Beograda tokom letnje sezone predviđen najveći broj letova biće Tivat, Podgorica, Beč, Moskva, Cirih, Frankfurt, Istanbul, Atina, Abu Dabi, Ljubljana, Pariz, Skoplje, Solun, i Zagreb. – Aerodrom „Nikola Tesla“ spremno dočekuje predstojeću letnju sezonu. Izvanredan rast obima avio-saobraćaja koji ima konstantnu uzlaznu putanju pokazuje potrebu za razvojem beogradske vazdušne luke. U prvoj fazi temeljne adaptacije Terminala 1 već do leta će biti otvoren nov granični prelaz sa zasebnom carinskom i pasoškom kontrolom. Time će biti rasterećen sadašnji prelaz u Terminalu 2, a predviđeno je da i u toj zoni bude više sadržaja za putnike. Dinamika radova planirana je tako da se ne remeti redovnost saobraćaja – ističe se u saopštenju.

Podsećamo, u prethodnoj godini usluge Aerodroma „Nikola Tesla“ koristilo je više od 4,6 miliona putnika, što je istorijski rekord. Beogradski aerodrom i dalje nastavlja sa izuzetnim porastom obima saobraćaja i obara sve rekorde. Tako je u prva dva meseca 2015. godine opsluženo oko 70.000 putnika ili 14 odsto više nego u istom periodu prošle godine. Trend rasta avio-saobraćaja u Evropi je između četiri i pet odsto, što Aerodrom „Nikola Tesla“ već godinama nadmašuje, a u 2015. godini očekuje se veći trend rasta broja putnika i obima saobraćaja od evropskog proseka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari