Generalni direktor Rudarsko topioničarskog basena Bor, Blagoje Spaskovski nije bio u obavezi da od Agencije za privatizaciju traži saglasnost za zaključenje ugovora o radu na neodređeno vreme, saopštio je juče Upravni odbor tog preduzeća reagujući na prozivke u medijima zbog zapošljavanja oko 500 novih radnika, i to 15. marta, dan uoči izbora.


„Prema informacijama i dokumentima koje su dostavila četiri preduzeća koja posluju u okviru RTB Bor Grupa, obaveštavamo da shodno članu 4. Pravilnika o načinu postupanja Agencije za privatizaciju po zahtevima za davanje saglasnosti, generalni direktor nije bio u obavezi da traži saglasnost za zaključenje ugovora o radu na neodređeno vreme za lica zaposlena u ovim pravnim subjektima“, navodi se u saopštenju Upravnog odbora i dodaje da Zakon o preduzećima i Zakon o privrednim društvima, ne propisuju da je u nadležnosti Upravnog odbora da daje odobrenje direktoru za zaključenje ugovora o radu.

U saopštenju se napominje i da je Boris Dragovic predsednik UO u društvu RTB Bor Grupa – RTB Bor d.o.o. dok ostala tri zavisna društva imaju svoje organe upravljanja. Dragović je, inače, šef kabineta ministra finansija Lazara Krstića i tri godine upražnjeno mesto predsednika UO RTB Bor grupa popunio je u decembru 2013. „Predsednik UO će na prvoj narednoj sednici dati na usvajanje odluku o utvrđivanju uslova za bilo koji vid radnog angažovanja lica u RTB Bor Grupi“, dodaje se u saopštenju UO RTB Bor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari