Kompanija Frikom, u vlasništvu hrvatskog Agrokora, prvorangirana je na tenderu za kupovinu 70 odsto kapitala trsteničke Nove sloge, u čijem sastavu je fabrika vode Mivela, saopštila je Agencija za privatizaciju Srbije. Frikom je ponudio četiri miliona evra za kupovinu poljoprivrednog preduzeća Nova sloga i investicioni program vredan 11 miliona evra.

Kompanija Frikom, u vlasništvu hrvatskog Agrokora, prvorangirana je na tenderu za kupovinu 70 odsto kapitala trsteničke Nove sloge, u čijem sastavu je fabrika vode Mivela, saopštila je Agencija za privatizaciju Srbije. Frikom je ponudio četiri miliona evra za kupovinu poljoprivrednog preduzeća Nova sloga i investicioni program vredan 11 miliona evra. Ponuda beogradskog Delta agrara, koji posluje u okviru Delta holdinga, proglašena je za drugorangiranu na tendru pošto je ponuđena cena od 3,3 miliona evra i pet miliona evra investicija. Trećerangirani ponuđač je konzorcijum firmi Univerzal TPM iz Beograda i Plima M iz Kruševca sa ponudom od 1,01 miliona evra za 70 odsto kapitala Nove sloge i investicionim programom od 6,13 miliona evra. Sva tri ponuđača su bezuslovno prihvatila minimalne obaveze iz socijalnog programa, navodi se u saopštenju.
Preduzeće Nova sloga je ekskluzivni korisnik prava na eksploataciju vode na polju Mivela kod Veluća, osam kilometara od Trstenika. Eksploataciono polje obuhvata površinu od 4.125 kvadratih kilometara, navodi se u privatizacionom prospektu preduzeća. U periodu od 2001. do 2006. godine, Nova sloga je prosečno proizvodila 4,4 miliona litara vode „mivela“ godišnje. Tokom 2000. godine izgrađen je bunar za eksploataciju vode do dubine od 86 metara, a kapacitet punjenja je 2,3 litra u sekundi. Tom prilikom je izrađen i eleborat kojim je utvrđena značajna izdašnost izvora. Nova sloga se, pored toga što poseduje fabriku mineralne vode, bavi skladištenjem i preradom poljoprivrednih proizvoda. Poseduje i vinski podrum sa destilerijom i punionicom pića kapaciteta 7.000 tona, sušaru i fabriku začina, čajeva i zrnastih proizvoda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari