Goran Knežević, bivši ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i potpredsednik Srpske napredne stranke, uskoro će dobiti zaposlenje u Naftnoj industriji Srbije, potvrđeno je Danasu u toj kompaniji.


Sem informacije da će Knežević u NIS-u biti zaposlenik, a ne član Upravnog odbora koga određuje Vlada Srbije, u toj kompaniji nisu mogli ništa više da nam kažu, između ostalog ni to na kom radnom mestu će Knežević biti angažovan i kada će sa njim biti potpisan ugovor o radu.

Prema nezvaničnim informacijama do kojih je došao Danas, postoji mogućnost da Knežević ugovor o zaposlenju u NIS-u potpiše do kraja sedmice i da se na novom radnom mestu nađe već od ponedeljka. Knežević juče nije želeo da komentariše ovu vest uz napomenu da će, nakon razgovora u NIS-u, tokom današnjeg dana moći da pruži neku informaciju. Podsetimo, reč je o nekadašnjem gradonačelniku Zrenjanina koji je na tu funkciju izabran kao kandidat Demokratske stranke 3. oktobra 2004. godine. Knežević 27. januara 2010. godine pristupa Srpskoj naprednoj stranci. Donedavno je obavljao funkciju ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, na koju je podneo ostavku sredinom jula, u jeku rekonstrukcije Vlade. Obrazlažući na Glavnom odboru SNS zbog čega prihvata Kneževićevu ostavku, predsednik stranke Aleksandar Vučić istakao je da to nije zbog aflatoksina, dodavši da je to bila „najbrutalnija i najprljavija afera koja je nameštena državi Srbiji“. Tom prilikom Vučić je dodao da je „Goran potpredsednik naše stranke, sposoban i ozbiljan čovek“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari