Samo tokom juna i jula broj saobraćajnih nesreća u kojima su stradali mladi smanjio se za 50 odsto u odnosu na isti period prošle godine, što je delimično i rezultat akcije Biram život, koju su zajednički pokrenuli Ministarstvo saobraćaja i Agencija za bezbednost saobraćaja početkom ove godine.

– Za poslednjih 10 godina u saobraćajnim nesrećama stradalo je 18.000 ljudi, od toga 280 dece. Broj saobraćajnih nesreća se sada smanjio, ali to nije dovoljno – rekla je juče ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović, pre nego što je uručila priznanja glumcima, kao i drugim pojedincima i medijskim kućama, između ostalih i Danasu, na velikoj pomoći u akciji, koja je, pre svega, bila usmerena na najmlađe vozače.

Akcija #Biram život je dobro plasirana i na Fejsbuku i Tviteru, a promo spotovi u kojima su glumci Ivan Mihailović, Brankica Sebastijanović, Tamara Dragičević i Bojan Perić upozoravali kako se treba ponašati u saobraćaju imala je velikog odjeka. Za veliku podršku ovoj akciji glumci su dobili priznanje, baš kao i veliki broj televizija, od RTS-a, Pinka, B92, Prve, do SAT medije i Tanjuga. Osim našeg dnevnog lista, nagrađeni su i Blic, Kurir, Večernje novosti, a priznanja su dobili i organizatori Exita, Bir festa, Dana piva u Zrenjaninu i Love festa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari