U Nišu je juče postignut konačni dogovor o isplati zaostalih zarada radnicima niškog Preduzeća za puteve, koja je jedna od najvećih članica Nibens grupe, kao i obezbeđenju neophodnih energenata za nastavak rada tog preduzeća, potvrđeno je iz kabineta niškog gradonačelnika Miloša Simonovića.


U saopštenju se navodi da je dogovor postignut na sastanku Simonovića i Ljubiše Jovanovića, člana Upravnog odbora AIK banke, koja je najveći finansijski poverilac Nibens grupe, sa niškim dobavljačima i partnerima PZP. Dogovorom je „definisan finansijski model za isplate zaostalih zarada radnicima niškog PZP“, kao i „način kontinuirane isporuke neophodnih energenata“ kako bi ovo preduzeće „moglo odmah nesmetano da nastavi sa izvođenjem radova“.

Član UO AIK banke Jovanović je kazao da je ovakvim dogovorom omogućen nastavak rada niškog PZP koje bi već do kraja ovog meseca moglo da realizuje već dogovorene poslove vredne do 200 miliona dinara. Jovanović je kazao da je „napravljen model koji treba da bude preovlađujući i u drugim preduzećima Nibens grupe, a to je da investitori izmiruju obaveze prema putarima tako što će u slučaju nedostatka sredstava uzimati kredite od banaka“. On je kazao da će u toku jučerašnjeg dana biti isplaćena jedna zaostala zarada zaposlenima u niškom PZP, ali to se nije dogodilo do 14 časova.

Ljubiša Ivanović, predsednik UGS Nezavisnost u niškom PZP, pozdravio je juče ovakav dogovor i angažovanje grada, ali je najavio da će radnici tog preduzeća učestvovati u eventualnoj blokadi trake u izgradnji na Koridoru 10, kao i graničnih prolaza i naplatnih rampi, koja je najavljena za danas, ukoliko se zaposlenima u Nibensu ne obezbedi isplata zarada. – Učestvovaćemo u blokadi ne samo zato što bi za sada trebalo da primimo samo jednu zaostalu platu, što nam ne znači skoro ništa, već i zbog solidarnosti sa kolegama iz cele Nibens grupe – rekao je on za Danas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari