Grupa Zastava vozila, koju, pored ostalih firmi, čine Zastava kamioni, Zastava specijalni automobili u Somboru i proizvođač automobilskih prikolica Zastava INPRO, uvrštena je, odlukom Vlade, u spisak preduzeća od strateškog značaja, te će u narednih godinu dana biti zaštićena od potraživanja poverilaca.


Generalni direktor Grupe Zastava vozila Dragan Srejović rekao je juče našem listu da će uskoro početi intenzivni pregovori sa svim inostranim kompanijama i investitorima koji su zainteresovani za privatizaciju Zastavinih fabrika, pre svih Zastave kamiona i Zastave specijalnih automobila.

Podsetimo da je za Zastavinu fabriku kamiona zainteresovano sedam inostranih kompanija, iz Kine, Nemačke, Italije i drugih zemalja. Za sada je najozbiljnija ponuda kineske kompanije Huang hai, sa kojom Kamioni imaju potpisan memorandum o saradnji, kojim je predviđeno strateško partnerstvo, odnosno zajednička proizvodnja kineskih teretnih i terenskih vozila u Kragujevcu. Ta kompanija zainteresovana je i za privatizaciju Zastavine fabrike u Somboru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari