Udruženje priređivača igara na sreću Srbije najoštrije demantuje informacije koje se pojavljuju u javnosti, da se domaće sportske kladionice protive privatizaciji Državne lutrije, saopštila je ta organizacija.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

 „Svima je poznato da kompanije koje se bave organizacijom sportskog klađenja u Srbiji ne priređuju klasične lutrijske igre koje su pod monopolom Državne lutrije i nemaju nikakvog interesa ili razloga da budu protiv pomenute privatizacije. U tom smislu, gruba je neistina da se Državna lutrija doživljava kao konkurencija, jer ona to nije za domaće priređivače sportskog klađenja, a nisu ni oni konkurencija Lutriji, jer se bave potpuno različitim uslugama. Pogotovo nije konkurencija ako se zna činjenica da srpske kompanije koje se bave sportskim klađenjem veoma uspešno posluju u uslovima oštre tržišne utakmice u više od 30 država širom sveta i svrstavaju se među 15 najvećih i najuspešnijih evropskih kompanija za igre na sreću“, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, Udruženje se više puta izjasnilo protiv bilo kakvih monopola i neprincipijelnog favorizovanja pojedinih kompanija, po pravilu stranih, „a na štetu interesa države i njenih građana“.

„Konkretan slučaj, koji je izazvao opravdanu pažnju javnosti, verovatno se ne bi ni dogodio da na lutrijskom tržištu postoji konkurencija umesto monopola. Primera radi, da postoje tri licence za lutrijske igre po strogim pravilima, kompanije bi se nadmetale za poverenje i zadovoljstvo igrača. Oprema i softver bi bili savremeniji i pouzdaniji, operateri kvalifikovaniji, a propusti bi bili sprečeni“, navode kladioničari.

„Takođe, davno najavljene i urađene izmene Zakona o igrama na sreću, kojima treba da se Vojnotehnički institut kao nesporni autoritet ovlasti za sveobuhvatnu kontrolu, povučene su iz procedure i ne stavljaju se na razmatranje u Skupštini Srbije. Ubeđeni smo da bi usvajanje tih izmena znatno doprinelo sređivanju stanja u ovoj oblasti i minimalizovalo mogućnost za propuste“, zaključuju priređivači igara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari