Miodrag Kostić, vlasnik MK komerca, kojeg je država odredila za novog direktora preduzeća Putevi Srbije, kojem će biti pridodato i preduzeće Koridori, bliži je odluci da odbije ovu ponudu nego da je prihvati, saznaje Danas.

Kostić navodno ima suviše obaveza u matičnoj firmi koje mu ne dozvoljavaju da prihvati toliko krupnu ulogu u javnom sektoru.

Na pitanje o Kostićevim planovima u vezi sa Putevima Srbije, Danasu su u MK komercu juče samo poslali saopštenje u kojem se poslovnim ljudima savetuje da prihvate pozive premijera da pomognu državi.

„Što se tiče angažmana ljudi iz Privrednika na poziv gospodina Vučića, u ovako teškoj ekonomskoj situaciji smatram da bi svi oni kojima to obaveze dozvoljavaju trebalo da se odazovu i daju svoj doprinos izlasku iz krize“, izjavio je Kostić.

Putevima Srbije trenutno rukovodi Zoran Drobnjak, koji se na toj funkciji nalazi niz godina i za kojeg se očekuje da će posle spajanja Puteva i Koridora direktorsko mesto morati da prepusti nekom drugom. Putevi su prošle godine imali gubitak od milijardu dinara, dok su 2012. godine zabeležili manjak od čak 7,85 milijardi. Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović više puta je kritikovala putarske firme u Srbiji zbog sporog i nekvalitetnog izvođenja radova, pa je čak najavljivala i sastavljanje „crne liste“ preduzeća koja ne ispunjavaju svoje obaveze.

Ona je govoreći o Koridorima Srbije nedavno rekla da je loša projektna dokumentacija tog preduzeća državu koštala čak 70 miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari