Prema dosadašnjoj dinamici radova očekujem da će do kraja ove godine biti završena deonica magistralnog auto-puta od Neradovca do Vladičinog Hana u dužini od 26,3 kilometara, dok će s obzirom da su obezbeđena sredstva kompletna deonica od Grabovnice do Preševa biti okončana u 2016. godini – rekla je Zorana Mihajlović, koja je juče sa neuobičajeno velikim brojem predstavnika medija obišla izvođače radova na Koridoru 10 kod Vladičinog Hana i Vranja, gde je u izgradnji ili je završeno 40 mostova i nadvožnjaka.

–        Ona smatra da najveći izazov predstavlja deonica magistrale koja prolazi kroz 18 kilometara dugu deonicu kroz Grdeličku klisuru gde se radovi odvijaju utvrđenom dinamikom.

-Očekujem da Vlada Srbije realizuje donetu odluku o integraciji Preduzeća Koridori 10 i Puteva Srbije, jer to može samo da ubrza našu zacrtanu realizaciju na završetku radova na putnoj infrastrukturi – rekla je odgovarajući na pitanje novinara Danasa ministarka Mihajlović. Ona je istakla i da je “ dosad u Srbiji u poslednje dve godine urađeno 150 kilometara puteva, od čega 70 kilometara auto puteva prvog reda što je deset puta više nego u poslednjih deset godina. Bili smo suočeni sa problemom jer nadležni iz ministarstava nisu imali kontrolu i konstantno praćenje dinamike izvedenih i završenih radova pa su neke deonice od kilometar ili dva otvarane zbog slikanja u više navrata – navela je Mihajlovićeva. U prisustvu gradonačelnika Vranja Zorana Antića je u Gradskom uslužnom centru uručila prvu građevinsku dozvolu preduzetniku Kosti Pavloviću, koju je lokalna samouprava donela u skladu sa Zakonom o izgradnji i uređenju. Tom prilikom ministarka je naglasila da „očekuje da sve lokalne samouprave u Srbiji maksimalno poštuju novo slovo zakona jer to će stvoriti i bolji ambijent za domaće ali i strane investitore“.

 

 

   Do kraja transparentno o „slučaju Falkon“

 

   -Sve što je u mojoj nadležnosti bilo ja sam uradila. Za više informacija obratite se nadležnima iz Službe za civilnu kontrolu letova Srbije. Imate sve izveštaje na sajtu o dosadašnjim rezultatima istrage, i ja ću se zalagati da do kraja vezano za „slučaj Falkona“ nad Jadranskim morem sve bude transparentno. Da li je u pitanju motor ili kafa ja ne želim da komentarišem, jer avion ima tri motora – odgovorila je novinarima Mihajlovićeva. 



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari