Poslanici Skupštine Srbije danas nastavljaju raspravu o amandmanima na rebalans budžeta za ovu, budžet za narednu godinu i prateće zakone. Najviše amandmana – 152, uloženo je na predlog budžeta, na rebalans jer uloženo 13 amandmana, a na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o budžetskom sistemu uložena su 24 amandmana.


Na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o porezu na dobit pravnih lica uložen je jedan, a na Predlog zakona o izmenama Zakona o vraćanju oduzete imovine i obeštećenju 13 amandmana. Poslanici su uložili i pet amandmana na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju.

Poslanici nisu imali primedbi na izmene Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, na izmene i dopune Zakona o akcizama i na predložene izmene Zakona o porezu na dodatu vrednost. Nema amandmana ni na predloge zakona o preuzimanju duga Er Srbije prema pravnim i fizičkim licima , o davanju garancije Republike Srbije za zaduženja Javnog preduzeća Srbijagas i Predlog zakona o potvrđivanju ugovora sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj o garanciji za kreditnu liniju namenjenu popunjavanju fondova Agencije za osiguranje depozita.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari