Administrativni odbor Skupštine Srbije podržao je juče novu sistematizaciju kojom se zbog uštede i bolje iskorišćenosti postojećih kadrova smanjuje broj izvršilaca u službi parlamenta sa 536 na 519.

Navedene izmene bi trebalo da obezbede racionalizaciju i bolju raspodelu poslova i broja zaposlenih kao i očuvanje kvalitetnih kadrova, a sve to imajući u vidu mere vlade ka formiranju efikasnije i racionalnije državne administracije – rekla je Jana Ljubičić, generalna sekretarka parlamenta, dodajući da je broj viših savetnika je smanjen za osam, samostalnih savetnika za 16, savetnika za četiri, mlađih savetnika je povećan za pet i broj saradnika je povećan za tri.

Ljubičić je dodala da će usvajanjem predloženih izmena o broju zaposlenih u parlamentu, broj radnih mesta biti 205, broj državnih službenika će biti smanjen sa 406 na 390, a broj nameštenika sa 125 na 124. Takođe, precizirala je i da je broj mlađih saradnika ostao nepromenjen, dok je broj referenata povećan za tri, dok je broj mlađih referenata ostao nepromenjen.

Poslanicu DS-a Aleksandru Jerkov juče je zanimalo zbog čega je samo u dva kabineta, u kabinetima predsednika i generalnog sekretara Skupštine zaposleno 114 ljudi, ali i koliko je ljudi ukupno zaposleno u parlamentu od dolaska SNS na vlast. Generalna sekretarka objasnila je da je od maja 2012, od kada je ona generalna sekretarka, zaposlena 121 osoba, što je nedovoljno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari