Nema nikakvih smetnji da rezidenti Republike Srbije preko banke vrše plaćanja odnosno naplatu po osnovu kupovine ili prodaje robe i usluga u inostranstvu korišćenjem usluge PayPal servisa, saopštila je juče Narodna banka Srbije. Pismo sa ovom informacijom NBS je uputila nadležnim ministarstvima, navodi se u saopštenju.


Prema važećim propisima , kojima se uređuje platni promet u zemlji i sa inostranstvom, nije potrebno da se kompanija PayPal Pte. LTD Sigapore registruje kao banka ili neka druga finansijska institucija ili da ustanovi lokalno predstavništvo za pružanje ovakvog vida usluge, navodi se u saopštenju NBS.

U pismu upućenom nadležnim ministarstvima sadržani su i zaključci sa sastanka predstavnika Narodne banke Srbije i Ministarstva finansija da će opšti uslovi pružanja usluga PayPal servisa radi korišćenja u Republici Srbiji biti dopunjeni, kako je to učinjeno i u pojedinim grupama zemalja , što praktično znači da će rezidenti usluge ovog servisa koristiti pri kupovini, odnosno prodaji robe i usluga nerezidentima. Sredstva ostvarena tom prodajom prenosiće se sa PayPal računa na račune rezidenata u Republici Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari