Samostalni sindikat Metal sistema ne slaže se, osuđuje i u potpunosti odbacuje Akcioni plan Vlade Srbije na osnovu koga je ta fabrika krajnje neopravdano stavljena na spisak preduzeća predviđenih za stečaj. Sindikat, istovremeno, odbija da na bilo koji način učestvuje u aktivnostima na sprovođenju tzv. Akcionog plana Vlade, koji za krajnji cilj ima uništavanje preduzeća i izbacivanje svih radnika na ulicu, navodi se u saopštenju sindikalne organizacije kragujevačkog preduzeća u restrukturiranju Metal sistemi, koja, zajedno sa Nadzornim odborom i menadžmentom firme, podsetimo, od nad ležnih državnih organ već duže traži da se toj kragujevačkoj fabrici omogući nastavak proizvodnje i privatizacija prodajom imovine.

Sindikat Metal sistema, ističe se u njegovom obraćanju Vladi Srbije i javnosti, „ne želi u svemu ovome da bude saučesnik, jer uvereni smo da će brzo doći vreme kada će svi oni koji su umešani u ovaj zločin nad radnicima naše fabrike i čitave Srbije odgovarati, kako pred ovozemaljskim, tako i pred onim „višim“ sudovima“.

– Zalažući se za očuvanje firme i radnih mesta, Sindikat Metal sistema saglasan je sa sprovođenjem socijalnog programa u fabrici, i to sa ponuđenim opcijama, ali pod uslovom da bude realizovan nakon završetka procesa privatizacije preduzeća i da bude ponuđen samo zaposlenima koji u tom procesu ostanu bez posla, a sve u skladu sa planom koji su rukovodstvo i Sindikat Metal sistema“ usaglasili i predstavili svim relevantnim državnim organima – poručuju sindikalci te kragujevačke fabrike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari