Predsednik Srbije Tomislav Nikolić potpisao je juče Zakon o ozakonjenju koji je Skupština Srbije usvojila prošle nedelje, iako se, sudeći po izjavama u nekim medijima, dvoumio da li da to učini. Odluku da stavi svoj potpis doneo je juče nakon razgovora sa potpredsednicom Vlade i ministarkom za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu Zoranom Mihajlović, saopšteno je iz njenog kabineta.


– Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa predsednikom Republike Srbije Tomislavom Nikolićem o Zakonu o ozakonjenju. U otvorenom razgovoru, ministarka Mihajlović detaljno je informisala predsednika Nikolića o svim aspektima i značaju Zakona o ozakonjenju za građane Srbije. Nikolića je posebno zanimalo kako će se ovaj Zakon primenjivati na socijalno ugrožene delove stanovništva Srbije, o čemu je dobio iscrpne informacije – navodi se u saopštenju Ministarstva i dodaje da je predsednik Nikolić obavestio Mihajlovićevu da će tokom jučerašnjeg dana staviti potpis na taj zakon.

Podsetimo, ovim zakonom bitno su liberalizovani uslovi za legalizaciju bespravno podignutih objekata, ali je i predviđeno rušenje svih građevina koje ne mogu da dobiju dozvolu ili su sagrađene u zaštićenim zonama. Spekulisalo se da će na udar doći vikendice predsednikovih sinova, ali je Nikolić tvrdio da ga više brine to što će možda bez krova nad glavom ostati neki siromašni građani koji nisu imali nemogućnosti da na drugi način reše stambeno pitanje.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari