Oko 250 radnika Preduzeća za puteve „Niš“, jedne od najvećih članica Nibens grupe, juče je blokiralo saobraćaj na kraku koridora 10 od Niša prema Sofiji, zahtevajući isplatu svih zaostalih zarada i obezbeđivanje energenata za dalji rad. Blokada je trajala dva časa, a sindikat je najavio mogućnost da se ona nastavi i narednih dana.


– Prekinuli smo blokadu jer smo od predstavnika MUP koji su nas obezbeđivali čuli da su reagovale ambasade Bugarske i Turske u Srbiji, a mi želimo da izbegnemo međunarodni incident, kao i da ne bi maltretirali putnike. Verujemo da smo uspeli da uputimo jasnu poruku nadležnima da su radnici Nibens grupe spremni i na drastične proteste, ukoliko se problem ne reši – rekao je predstavnik sindikata u PZP Niš Ljubiša Ivanović.

Ivanović je kazao da su radnici PZP „Niš“ juče dobili jednu platu nakon dogovora predstavnika grada Niša i AIK Banke, najvećeg finansijskog poverioca Nibens grupe, kojim bi trebalo da bude obezbeđena kontinuirana isplata zarada i nabavka energenata za rad. On je dodao da štrajkačima u PZP „Niš“ nije jedini cilj da im budu isplaćene sve zaostale plate, već pre svega deblokada računa preduzeća, kako bi ono moglo da nastavi rad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari