Site name

Nove cene priključaka za struju

Elektroprivreda Srbije počela je da primenjuje nove fiksne cene za priključivanje na elektrodistributivnu mrežu prema metodologiji Agencije za energetiku. Kako se navodi u saopštenju, prema novim pravilima od sada će sav posao, preko projektovanja preko postavljanja spoljne instalacije i ugradnje brojila, do pribavljanja saglasnosti i puštanja napona obavljati nadležna distribucija.

1

Beograd 02. februar 2007. 00:00

Elektroprivreda Srbije počela je da primenjuje nove fiksne cene za priključivanje na elektrodistributivnu mrežu prema metodologiji Agencije za energetiku. Kako se navodi u saopštenju, prema novim pravilima od sada će sav posao, preko projektovanja preko postavljanja spoljne instalacije i ugradnje brojila, do pribavljanja saglasnosti i puštanja napona obavljati nadležna distribucija. U najskupljoj varijanti za trofazni priključak snage 43,5 kilovata u novosagrađenoj individualnoj kući cena priključka, zajedno sa svim saglasnostima, iznosiće oko 120.000 dinara, navodi EPS. Prema podacima EPS do sada su privatni preduzetnici za postavljanje kabla, brojila i kačenje voda na konzolu, bez potrebne saglasnosti koja košta oko 50.000 dinara, naplaćivali najmanje 160.000 dinara. Cenovnici za tipske priključke su fiksni, a konačni izdatak za kupca jedino će se razlikovati po iznosu koji je neophodno platiti za saglasnosti institucija lokalne samouprave da bi se odobrio priključak za struju. Predviđeno je da kupac dobije struju najkasnije mesec dana od podnošenja zahteva, a pri tome bi u lokalnu distribuciju trebalo da dođe samo kada podnosi zahtev i kada potpisuje ugovor, odnosno plaća račun za priključak.

komentari (1)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Katic dravoslav

23. avgust 2016.

Molim vas jasam podneo zahtev pre 3godine u grockoj.na teren je izasla go.nadica jedanput i navodno nemogu da ti odobrim prikljucak jer mreza je slaba mi nemamo para za to.nakon toga sam pozvao didektora grocke da vidi on situaciju al on isto nemogu nista bez nadice jer je ona nadlazna za to.molim vas imam 2dece koji idu u skolu nemaju uslove za ucenje jer nemaju struje.i jos troje manje dece koje su jos bebe bliznaci.molim vas vec godinama smo bez struje niko ne preduzima nista stalno lazu docicemo da vidimo kako da resino proglem a niko nedolazi samo lazu molim vas za pomoc.za prikljucak je predala moja supruga Markovic Slobodanka bolec 4juli 4prilaz broj 5