Međunarodni sajam vina po četvrti put održaće se u Aleksandrovcu 8. i 9. maja, najavljeno je na jučerašnjoj konferenciji za novinare. Na smotri „Župa 2015“ očekuju se vinari iz Srbije i zemalja u okruženju poput Bugarske, Makedonije i Crne Gore.


Prema rečima Jugoslava Stajkovca, predsednika opštine Aleksandrovac, koji se nalazi i na čelu Organizacionog odbora ovog sajma, sasvim je logično da ovaj grad, sedište vinorodne Župe aleksandrovačke, jednog od najpoznatijih vinogorja u Evropi, bude domaćin ovakve međunarodne manifestacije. On je dodao da pored nekoliko desetina hiljada posetilaca koliko ih se, u ta dva dana, sjati u Aleksandrovac, sajamski dani obiluju intenzivnim kontaktima između proizvođača i sa predstavnicima nauke.

– Do sada se prijavilo 65 izlagača iz zemlje i inostranstva, očekuje se da taj broj premaši 100 učesnika, a očekuje se preko 30.000 posetilaca – rekao je Stajkovac i dodao da se ova majska manifestacija polako ali sigurno profiliše kao mesto okupljanja i promocije proizvođača vina i vinogradara dok starija i poznatija septembarska „Župska berba“ i dalje ostaje znamenita kulturna i turistička manifestacija kojom se obeležava kraj berbe grožđa i u karnevalskoj atmosferi, slavi okončanje naporne vinogradarske godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari