Delta holding saopštio je juče da je u prvih šest meseci 2014. imao operativni profit od 2,7 milijardi dinara (oko 23 miliona evra), što je 18 odsto više nego u istom periodu prošle godine.


Kako se navodi u saopštenju, taj rezultat je ostvaren u teškim uslovima poslovanja za celu srpsku privredu i na osnovu ukupnog prometa od 27 milijardi dinara. Delta holding je u prvih šest meseci ove godine udvostručio izvoz na 2,3 milijarde dinara, a tome je pored prometa žitarica, najveći doprinos dao izvoz mesa i prerađevina.

Navodi se i da je Delta holding u budžet Srbije, po osnovu direktnih i indirektnih poreza, uplatio 5,83 milijarde dinara u prvoj polovini 2014. godine. Dodaje se i da su dobri rezultati zabeleženi na imanjima Delta agrara, gde su u proseku požnjevene 7,54 tone pšenice po hektaru.

U prvih šest meseci započeta je izgradnja druge hladnjače na imanju Podunavlje u Čelarevu i izgradnja novog Deltinog distributivnog centra u Staroj Pazovi u kojem će biti zaposleno 400 ljudi. Kompanija u drugoj drugoj polovini ove godine planira početak realizacije investicija čija je ukupna vrednost 200 miliona evra.

Kako se ističe, Delta holding je u prvoj polovini 2014. za društveno odgovorno poslovanje izdvojio 1,04 miliona evra, od čega su direktne donacije 903.500 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari