Fabrika Fijat automobili Srbija (FAS) dostigla je bronzani nivo u proizvodnji svetske klase (World Claš Manufacturing – WCM), vodećem međunarodnom standardu za organizaciju proizvodnog procesa, saopšteno je juče iz FAS-a, uz pojašnjenje da je WCM sistem sertifikacije za kvalitet proizvodnje nastao u Japanu, te da je postao svetski standard ne samo u automobilskoj industriji.


U saopštenju menadžmenta FAS-a navodi se da su najznačajnija poboljšanja u organizaciji proizvodnje u toj fabrici postignuta u oblasti bezbednosti, zatim troškova razvoja, samostalnih aktivnosti i unapređenja radnih sposobnosti zaposlenih.

– Na putu proizvodnje svetske klase, prvi nivo koji može biti dostignut je bronzani i rezultat je posebno impresivan jer je FAS mlada fabrika, koja je proizvodnju modela 500L počela u julu 2012. godine i da ima vrlo mlade radnike, bez prethodnog iskustva u automobilskoj industriji – kaže direktor FAS-a Frančesko Čanča, napominjući da je dobijeni sertifikat „veliko priznanje za FAS i polazna tačka za dostizanje sledećeg nivoa WCM standarda“, kao i da su u FAS-u ponosni što se „fabrika u Srbiji može meriti evropskim i svetskim standardima“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari