Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić otvorio je u Plandištu novi pogon preduzeća Jasmil iz Arilja, u kome će se proizvoditi tekstilna konfekcija i sirovi pamučni materijal za potrebe domaćeg i stranog tržišta.


Predsednik pokrajinske vlade je istakao važnost investicije ukazavši da je ona realizovana u jednoj od tri najnerazvijenije opštine.

– Od 23 razvijene opštine u Srbiji, 13 je u Vojvodini, a od 46 nerazvijenih opština, samo tri su na teritoriji Pokrajine, u Banatu. Jedna od njih je opština Plandište. Zbog toga smo mi definisali posebne programe za ravnomeran regionalni razvoj, jer i pored toga što Vojvodina ima malo opština koje su nerazvijene, nismo zadovoljni što su one u lošoj situaciji. Zbog toga smo rešili da kroz program novih tehnologija i program Pokrajinskog sekretarijata za privredu omogućimo povoljnije uslove za investitore koji dođu na ovo područje. To se odnosi i na današnje otvaranje pogona u Plandištu, koje posle dugo vremena dobija 50 novih radnika, a prema proceni naših saradnika još 100 ljudi biće zaposleno kroz razne vidove kooperacija – istakao je Pajtić i najavio da će se preko Pokrajinskog sekretarijata za privredu za sve programe koji se budu realizovali zajedno sa lokalnim samoupravama u ovom delu Banata biti udvostručen iznos subvencija.

Pajtić je naveo da je Pokrajina u ovaj projekat uložila 40 miliona dinara, a da je ukupna investicija vredna 119 miliona dinara.

Potpredsednik Vlade Vojvodine i pokrajinski sekretar za nauku i tehnološki razvoj Dragoslav Petrović istakao je da investicija firme Jasmil koju je sufinansirala pokrajinska vlada predstavlja 109. projekat iz Programa pogona visokih tehnologija, preko koga je do sada otvoreno više od 25.000 radnih mesta u Vojvodini.

Savremeni pogon

Preduzeće Jasmil iz Arilja osnovano je 1992. godine i bavi se proizvodnjom odevnih predmeta, veša, spavaćeg programa i bade mantila od isključivo prirodnih materijala. Novouspostavljeni pogon u Plandištu nalazi se na površini od oko 12.000 kvadratnih metara i snabdeven je savremenom opremom. Proces proizvodnje je zaokružen i polazi od nabavke prediva do pakovanja finalnih proizvoda, a planirani kapacitet je 550.000 konfekcijskih jedinica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari