Za nekoliko dana Agencija za privatizaciju trebalo bi da saopšti da li je novopazarsko preduzeće „Vojin Popović“, konačno, dobilo novog vlasnika. Naime, u ponedeljak je održano javno otvaranje ponuda. U Agenciji za privatizaciju, za sada, može da se dobije samo informacija da je jedina ponuda za kupovinu stigla od konzorcijuma u kojem su preduzeće „M. N. Petrol company“ iz Novog Pazara i Kenan Gunaj.

Nije poznato i koliko je ovaj konzorcijum ponudio za kupovinu ovog nekadašnjeg novopazarskog giganta, ali je sigurno da su ponudili „manje od polovine procenjene vrednosti, odnosno manje od 222 miliona dinara, pa će konačnu ponudu o prihvatanju ponude dati odbor poverilaca preduzeća u narednih par dana“.

Preduzeće „M. N. Petrol company“ vlasništvo je Murata i Nedžada Dragolovčanina. Nedžad Dragolovčanin je predsednik Upravnog odbora FK Novi Pazar i njegov najveći finansijer. Ime Kenana Gunaja ovdašnjoj javnosti je nepoznato.

Preduzeće „Vojin Popović“ u svom sastavu ima zavisna preduzeća: Domaća radinost, Ribnjak, Trgovina i Klanica. U stečaju je od oktobra 2005. godine, a bez posla je ostalo blizu 300 radnika. Stečaj je proglašen zbog duga od 100.000 evra, koji je prema dobavljačima imala Domaća radinost i od tada se tvrdi da je stečaj montiran. Imovina ovog preduzeća je nekoliko puta procenjivana. Bivši zaposleni tvrde da ono što preduzeće ima vredi 50 miliona evra i da je cena po kojoj se nudi novim vlasnicima nerealna. Prethodnih godina nekoliko puta su raspisivani tenderi za prodaju, koji su propadali jer zainteresovanih nije bilo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari