Na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu, juče je posle duge i teške bolesti, u 67. godini preminuo je Milan Nikolić, predsednik Upravnog odbora kompanije Simpo i dugogodišnji narodni poslanik SPS iz Vranja.


Nikolić je rođen 1945. godine u selu Ljiljance kod Bujanovca, a karijeru je započeo u Simpu 1971. godine, najpre kao komercijalni direktor, a potom kao pomoćnik Dragomira Tomića. Zbog izuzetnih rezultata koje je postigao u komercijali, Nikolić je 1985. godine postavljen na mesto zamenika generalnog direktora, a 1993. za generalnog direktora kompanije. Tokom četiri decenije provedene u Simpu napravio je karijeru uglednog privrednika od koga su učile generacije ne samo komercijalista, već stručnjaci svih profila, sa kojima je ta najveća srpska kompanija dosegla svetsku reputaciju.

Milan Nikolić je bio član Upravnog odbora Privredne komore SR Jugoslavije, a potom i član Upravnog odbora Privredne komore Srbije. Nekoliko godina je uspešno bio na čelu Balkanskog komiteta za razvoj malih i srednjih preduzeća. Pored više političkih funkcija u Vranju, Pčinjskom okrugu i Republici Srbiji, Nikolić je u pet mandata bio poslanik SPS u Skupštini Srbije i predsednik skupštinskog Odbora za privatizaciju. Datum i vreme sahrane Milana Nikolića biće naknadno saopšteni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari