Industrija za preradu Majdanpek, u čijem sastavu posluju fabrike „Zlatara Majdanpek“ i „Megaplast“ Donji Milanovac, na spisku je javnih poziva za privatizaciju koje je juče objavila Agencija za privatizaciju Republike Srbije. Javni poziv odnosi se na učešće u postupku javnog prikupljanja ponuda sa javnim nadmetanjem radi prodaje imovine majdanpečkog IPM-a, čija je tržišna vrednost procenjena na više od 3,5 miliona evra koliko iznosi i početna cena. Inače, u strukturi kapitala Industrije za preradu RTB Bor grupi pripada 40 procenata, a samom IPM-u 60 odsto.


– Nadamo se da će ovaj pokušaj privatizacije biti uspešan i da će kupac naše fabrike zaposliti sve radnike – rekao je povodom objavljivanja poziva direktor majdanpečke Industrije za preradu Siniša Jevrić, a preneo Kolektiv, portal RTB Bor.

Inače, nakon privatizacije Fabrike elektroproizvoda 2008. godine, koja je takođe bila u sastavu IPM, sprovođenja više socijalnih programa u Industriji za preradu ostali su „Zlatara Majdanpek“ i „Megaplast“, koji zapošljavaju ukupno 319 radnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari