Zaposleni pet putarskih preduzeća iz Nibens grupe blokiraće danas gradilišta na Evropskom putnom koridoru 10 kroz Srbiju, saopštio je sinoć Samostalni sindikat putara Srbije.


Predsednik Sindikata Bačkaput Đuro Trivunović kazao je da će radnici te firme blokirati radove na severnom kraku Koridora 10, a ostala putarska preduzeća u regionima gde im je sedište. Predsednici Sindikata Preduzeća za puteve „Vranje“, „Niš„, „Kragujevac“, „Beograd“ i „Vojvodinaput Bačkaput“ su na sastanku ocenili da nisu ispunjeni zahtevi zaposlenih da im se isplate zaostale zarade i obezbede sredstva za neometan nastavak rada.

Predsednici Sindikata su ocenili da je isplata samo jedne zarade u dva preduzeća pokušaj da se zaposleni razjedine. Oni će zato, kako je navedeno, početi blokadu koja će trajati do ispunjenja svih njihovih zahteva. Banke – najveći poverioci, dogovorile su se prošle nedelje o reorganizaciji Nibens grupe što je uslov za deblokadu računa preduzeća iz tog sistema. Nibens grupa čiji je vlasnik Milo Đurašković uhapšen u maju, ima dug od 180 miliona evra, od čega je dug bankama oko 130 miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari