Agencija za privatizaciju saopštila je da nije bilo zainteresovanih kupaca za AD „Prva petoletka – Delovi“ u Novom Pazaru. Rok za kupovinu ovog pogona trsteničke „Prve petoletke“ produžavan je dva puta. Potencijalnim kupcima 70 odsto kapitala ponuđeno je po početnoj ceni od 2,1 miliona evra uz otpisivanje dugovanja prema državnim poveriocima.


O prodaji ovog pogona puno se govorilo prethodnih godina. Pominjani su potencijalni investitori iz inostranstva, pa i proizvodni programi koji bi trebalo da budu pokrenuti. U novopazarskoj fabrici zaposleno je 29 radnika. Odlukom Agencije za privatizaciju kompanija iz Trstenika nije otišla u stečaj jer je procenjeno da je njeno poslovanje održivo.

„Prva petoletka – Delovi“ drugo je novopazarsko preduzeće koje ne može da pronađe kupca. Istu sudbinu ima i Tekstilni kombinat „Raška“. I drugi oglas za javnu prodaju ostao je bez zainteresovanih kupaca. Kod ovog nekadašnjeg tekstilnog giganta najspornija je prodaja nove upravne zgrade u kojoj od 2002. godine radi Internacionalni univerzitet, visokoškolska ustanova pod kontrolom muftije sandžačkog Muamera Zukorlića.

Uskoro se očekuje raspisivanje oglasa za prodaju novopazarske Veterinarske stanice u kojoj ima sedam zaposlenih. Pre nekoliko godina i ona je bila predmet privatizacije, ali je i taj posao bio neuspešan, kao i većina drugih privatizacija u ovom gradu.

Od preduzeća u Novom Pazaru sa prošlogodišnjeg spiska od 500 firmi koje je Agencija ponudila na prodaju, samo su Regionalna RTV Novi Pazar i preduzeće „Vojin Popović“ dobili kupca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari