Ministar privrede Saša Radulović nije želeo da potpiše garancije za dolazak kompanije Etihad iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, jer je smatrao da pojedini ljudi iz tima koji je zajedno sa Aleksandrom Vučićem ugovarao ovaj posao, nisu celokupnu proceduru sproveli po zakonu, saznaje Danas iz izvora u vrhu Vlade Srbije.

 Zbog toga je, prema nezvaničnim informacijama, ugovor sa ovom kompanijom iz UAE bio pod znakom pitanja, nakon čega je prvi potpredsednik Vlade, navodno, reagovao tražeći od Radulovića da kovertira ostavku ukoliko je to tačno. U Ministarstvu privrede nisu želeli da komentarišu ove informacije.

Naš list je nedavno pisao da je ministar privrede već kovertirao svoju ostavku navodno zbog toga što nije bio zadovoljan ekonomskim merama koje je predložila Vlada Srbije i da zato nije bio prisutan na toj sednici Vlade. Prema tim informacijama, on je trebalo da ostavku aktivira za mesec dana, nakon što budu usvojene izmene četiri ključna zakona. U Ministarstvu privrede tada su, međutim, demantovali da je Radulović kovertitrao ostavku, a da se povodom mera nije oglašavao u javnosti zato što sa službama intenzivno radi na paketu iz svoje nadležnosti.

Reagujući na ove informacije, Aleksandar Vučić rekao je pre nekoliko dana da nije upoznat s tim da ministar privrede Saša Radulović želi da napusti Vladu. „Ko hoće da bude u Vladi i ko hoće da radi u Vladi – super. Ko neće da radi u Vladi, može da kaže da ne želi da radi. Nemam nikakvu vrstu problema s tim da li neko nešto želi ili ne želi. Svako ima pravo da bira svoju budućnost. Šta da radite, to je posao s kojim se suočavamo. Mislim da se tome unapred raduju neki koji misle da znaju nešto“, naveo je tada Vučić.

„Ja sam spreman za to, ako se to u krajnjoj liniji i dogodi, šta bi se to strašno desilo? Za razliku od mnogih, ja se nikom nisam nudio, a pošto ništa nisam ukrao i uzeo, pa čak ni te dnevnice nisam uzeo, koje pojedini uzimaju, šetam slobodno i mirno, nasmejano i lagodno i lagano odgovaram na sve“, dodao je prvi potpredsednik Vlade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari