Skupština Železnica Srbije na jučerašnjoj sednici donela je odluku o razrešenju Predraga Jankovića i Svetozara Ćapina dužnosti izvršnih direktora, saopšteno je iz informativne službe Železnica. Navodi se i da je sednici predsedavao predsednik Skupštine Zoran Anđelković, kao i da je odluka doneta jednoglasno.

Inače, taj potez Skupštine je bio očekivan posle zaključka Vlade koja je smenu dvojice direktora predložila pre četiri dana. Pre toga, ministarka saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović optužila je poslovodstvo Železnica, pre svega dva direktora da su opstrukcijom sprečili izradu projekata rekonstrukcije pruga, što je trebalo da se finansira iz ruskog kredita. Mihajlovićeva je najavila i da će uskoro biti raspisan konkurs za izbor izvršnih direktora Železnica, ali nije precizirala da li će biti oglašen i poziv za izbor generalnog direktora, jer je to mesto ostalo upražnjeno kada je prošlog meseca smenjen Dragoljub Simonović, a umesto imenovanja vršioca dužnosti, država je odlučila da firmom upravlja kolegijum izvršnih direktora.

U Železnicama kažu da je upravo zbog takve situacije, „neophodno da svi rukovodioci nastave izvršavanje svojih radnih obaveza i zadataka u skladu sa svojim ugovorima o radu i ovlašćenjima, kako bi se obezbedilo redovno i nesmetano funkcionisanje srpskih železnica u narednom periodu“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari