Reakcija Er Srbije na tekst "Hoće li premijer leteti za Njujork" 1

U članku „Hoće li premijer leteti za Njujork“, kome je posvećen znatan i istaknut prostor, iznose se spekulacije kojima se dovodi u pitanje izvesnost dobijanja odobrenja za obavljanje letova, kao i legitimnost prodaje karata na liniji Beograd-Njujork.

Istovremeno se, na istoj strani, kao „poslednja vest“ prenosi sadržaj poruke koju je generalni direktor Er Srbije Dane Kondić u petak 20.05.2016. godine uputio svim poslovnim partnerima, u kojoj ih on obaveštava da je priveden kraju proces regulatornog odobrenja i da su dobijena sva neophodna odobrenja za otpočinjanje ovih letova. Istu informaciju su posredno dobili i putnici, jer je sa sistema za rezervaciju karata uklonjena napomena „pod uslovom zvanične saglasnosti“, koja je do sada stajala uz letove za Njujork.

Odlukom da navedeni članak objavi iako raspolaže informacijama koje ga gotovo u potpunosti demantuju, smatramo da je list Danas naneo značajnu štetu najpre svom, a zatim i ugledu Er Srbije. Štaviše, izvesno je, kao što se vidi iz priloženih fajlova, da sadržaj „poslednje vesti“ kojom je list raspolagao nije objavljen u svim izdanjima Danasa, pa su brojni čitaoci jedino imali priliku da pročitaju članak čiji su navodi u ovom pogledu već sasvim deplasirani, što situaciju nastalu njegovim objavljivanjem dodatno usložnjava. Konačno, ovaj članak je u celosti objavljen i na internet portalu danas.rs, takođe bez ikakvih dodatnih napomena ili komentara.

Imajući u vidu navedeno, a najpre u interesu ispravne informisanosti vaših čitalaca, molimo vas da u kompletnom tiražu narednog izdanja Danas-a objavite tekst u kome bi se iznele činjenice, do kojih su vaši novinari i sami došli, o tome da su dobijena sva neophodna odobrenja za uspostavljanje direktnih letova između Beograda i Njujorka, i pojasnila situacija nastala objavljivanjem članka čija su tvrdnje sasvim suprotne i samim tim neistinite.

Srdačan pozdrav,

Air Serbia

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari