Dug domaćinstava i privrede distribucijama, dakle onaj koji je nastao pre osnivanja EPS Snabdevanje, na početku ove godine iznosio je ukupno 80,6 milijardi dinara, a do poslednjeg dana jula smanjen je na 75,5 milijardi dinara.

 Najveći iznos duga za struju trošenu do jula protekle godine beleži se kod elektrodistribucije Centar, kojoj građani i privreda nisu izmirili obaveze od oko 19 milijardi, kažu za naš list u Elekroprivredi Srbije.

Kako bi ova stara dugovanja bila regulisana, EPS je lane organizovao nekoliko akcija reprograma, a da dug ne bi zastareo u međuvremenu su podnete tužbe zbog neplaćanja. EPS nema načina da bilo šta više učini po tom pitanju, navode u ovoj kompaniji, dodajući da svaki kupac u svojoj distribuciji može da proveri da li ima starih dugovanja.

Novi dug domaćinstava i privrede, nastao od početka rada EPS Snabdevanja, iznosi, podsećamo, 20,7 milijardi dinara i ove nedelje je počela prinudna naplata od domaćinstava koja, uprkos opomenama, nisu izmirila račune zaključno sa novembrom prošle godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari