Direktor Beogradske industrije piva Milivoje Draganić smenjen je u utorak uveče, saznaje Danas.

„Tačno je, smenjen sam odlukom Nadzornog odbora, na sednici koju su sazvali po hitnom postupku“, kratko je potvrdio Draganić naše saznanje. On kaže da NO ima pravo da smenjuje direktora, ali da ova sednica nije bila sazvana u skladu s Poslovnikom o radu, a njegova smena nije bila na dnevnom redu. O njegovom eventualnom zameniku NO bi trebalo da raspravlja na novoj sednici koja će se održati već danas.

Kako smo nezvanično saznali, NO je odluku doneo nakon što je posle nerešenog rezultata od dva glasa „za“ ostanak dosadašnjeg direktora i dva „protiv“, koja su dali predsednik NO Čedomir Stojković i članica Danijela Vazura. Presudio je glas predsednika NO, koji je u takvim situacijama odlučujući.

Neposredno pre toga, peti član NO je dao ostavku, ne želeći da učestvuje u svemu. Jedno od obrazloženja NO zbog čega je smenjen Draganić bilo je i to da nije na vreme pripremljen materijal za predstojeću sednicu Skupštine. Potvrdu smo pokušali da dobijemo od članice NO, Vazure, ali ona nije odgovorila na naše SMS-om postavljeno pitanje.

Naime, sad već bivši direktor BIP-a predlagao je ranije da se prostor na kom se BIP nalazi u centru grada ostavi gradskim vlastima na korišćenje, a da se fabrika preseli u Krnjaču, na njihov plac od 10 hektara. Nezvanično, ovakva ideja se svidela vlastima u Beogradu, ali je očigledno nekome smetala.

ilivoje Draganić je na mesto direktora BIP došao u maju 2011, godinu dana nakon što je poništena prethodna privatizacija. Preduzeće se od tada nalazi u restrukturiranju, posluje sa gubicima, a već petu godinu smenjuju se zastupnici kapitala. Poslednji, Slobodan Macura, bivši zaposleni u AMSS, na to mesto imenovan je početkom marta ove godine. Spekuliše se da će on sa tog mesta zameniti dosadašnjeg direktora Draganića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari