Privreda Srbije je na putu dinamičnog rasta. Pozivam građane da pomognu najbolju srpsku proizvodnju. Iz fabrike Bambi u Požarevcu izađe 25.000 tona konditorskih proizvoda godišnje.

Dajte da pokažemo poštovanje prema radnicima i obezbedimo da i naredne godine u fabriku bude uloženo 10 miliona evra investicija. Srbija bi trebalo više da poštuje sebe, svoje robne marke, da se pohvalimo svojom „plazmom“ – izjavio je juče Aleksandar Vučić, premijer Srbije na otvaranju nove linije za proizvodnju „plazma“ keksa u fabrici Bambi u Požarevcu, dodavši da očekuje da ta kompanija u dogledno vreme otvori nova radna mesta u tom gradu.

Premijer Srbije je istakao da će Vlada u narednom periodu podstaći razvijanje preduzetničkog duha, dodajući da neće žaliti da odobri subvencije za mala i srednja preduzeća ako će se na taj način razviti preduzetništvo.

– Srbija više, bar u nekoliko narednih godina, neće ući u recesiju i minus, ali neće biti ni pred bankrotom zbog neodgovorne fiskalne politike koju su neki vodili – naglasio je Vučić.

Generalni direktor kompanije Moji brendovi Andrej Jovanović istakao je da od samog početka ima za cilj širenje poslovanja, kao i dalji razvoj Bambija, Imleka i Knjaz Miloša, koji posluju u njenom sastavu.

– Kroz ulaganja u proizvodne procese i primenu novih tehnologija želimo da nastavimo širenje i održimo lidersku poziciju na tržištu Srbije i regiona – izjavio je Jovanović.

Bojan Radun, direktor kompanije Bambi, naglasio je da zahvaljujući kontinuiranim investicijama, inovacijama i ispunjavanju najviših svetskih standarda, ta fabrika danas predstavlja jednu od najuspešnijih u Srbiji i nespornog lidera u konditorskoj industriji.

– Uz proširenje asortimana Bambi proizvoda, nova „Plazma“ proizvodna linija u koju je uloženo više od 10 miliona evra, omogućiće značajno uvećanje proizvodnih kapaciteta. Cilj nam je da Plazma, simbol svih generacija, sa skoro pedesetogodišnjom tradicijom, učvrsti lidersku poziciju na tržištima u regionu, kao i drugi proizvodi naše kompanije – rekao je Radun.

Doček

Pred kapijama Bambija premijera je dočekalo više stotina građana, koji su ga pozdravili aplauzom. NJega su dočekali i čelnici lokalne samouprave – gradonačelnik Miomir Ilić, njegov zamenik Miodrag Stepanović, predsednik Skupštine grada i lider požarevačkih „naprednjaka“ Bane Spasović, kao i načelnik Braničevskog upravnog okruga Aleksandar Đokić i potpredsednik Skupštine Srbije Veroljub Arsić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari