Radna grupa Vlade Srbije za prodaju Telekoma Srbije nije prihvatila ponudu Telekoma Austrija od 1,1 milijarde evra za 51 odsto nacionalnog operatera. Ponuda koju su Austrijanci dali samo nekoliko sati pre isteka i drugog produženog roka nije dostigla minimalnu cenu koju je država odredila za prodaju nacionalne telekomunikacione kompanije od 1,4 milijarde evra, tako da će nakon ovoga tender posle šest meseci od otvaranja i zvanično biti okončan.


– Radna grupa je donela odluku da ovakva ponuda nije prihvatljiva i mi ćemo dati predlog Vladi Srbije da se ona ne usvoji – kaže za Danas predsednik Radne grupe Vuk Đoković. Ako Vlada ne prihvati ponudu tender će, ističe Đoković, i zvanično biti okončan.

Telekom Austrija ponudio je Vladi Srbije 1,1 milijardu evra za 51 odsto akcija Telekoma Srbije, s tim da 800 miliona evra plate odmah. Ostatak novca bi isplaćivali u narednih devet godina. Tender za prodaju Telekoma Srbija raspisan je još oktobra prošle godine, a prilikom otvaranja ponuda u martu austrijska kompanija je jedina izašla sa konkretnom ponudom i to od 950 miliona evra koje bi uplatila odmah i 450 miliona evra u naredne četiri godine. Vlada Srbije nije prihvatila tu ponudu, ali je potom još dva puta pružala priliku Austrijancima da poprave ponudu i daju bar 1,4 milijarde evra, minimum na kom država insistira od samog početka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari