Zrenjaninski poljoprivrednici, koji se protive donošenju novog Zakona o poljoprivrednom zemljištu, ni četvrtog dana od početka protesta nisu uspeli da probiju policijsku blokadu kod Čente i upute se prema Beogradu. Ogorčeni zbog činjenice da vlast pravi razliku među njima, što je demonstrirano puštanjem nekoliko privilegovanih traktora koji su pod vođstvom LSV odneli zahteve u Vladu Srbije, zahtevaju da im se dozvoli da provozaju svoje radne mašine prestonicom. I dok policija u velikom kordonu, sa zaštitnim štitovima stoji na putu, poljoprivrednici kažu da se čeka dogovor sa Ministarstvom poljoprivrede.

– Ukoliko dobiju zvaničan poziv na razgovor sa ministarkom, sigurno će se odazvati – rekao je Miroslav Kiš iz Asocijacije poljoprivrednika Banata. On je sa saradnicima dan ranije bio pred skupštinskim Odborom za poljoprivredu, gde je izložio zahteve poljoprivrednika. „Naš zahtev je nepromenjen i mi tražimo da se zakon povuče. Smatramo da predloženo rešenje ne može da se ispravi ni predloženim amandmanima republičkih poslanika“, navodi Kiš.

Inače, banatski paori sa mehanizacijom kraj puta kod Čente proveli su pune tri noći. Njih je od utorka blokirala policija i kada god upale traktore i pokušaju da nastave kretanje ka Beogradu, policija im zatvori prolaz.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari