Tražimo da se odgovorno i brzo postupa u stečaju Jugoremedije i da se sud što pre izjasni o proceni vrednosti fabrike, koja je dostavljena još u junu, objasnio je predsednik Skupštine poverilaca, Branislav Markuš, razloge okupljanja akcionara i bivših radnika ispred kapija Jugoremedije. Prema njegovim rečima, procena Gradskog zavoda za veštačenje iz Beograda potvrđuje tvrdnje malih akcionara da ova firma vredi i da je što pre treba vratiti na tržište.


– Ta procena je nama dokaz da smo u periodu dok smo upravljali fabrikom bili dobre gazde, da smo sa pravom investirali u obnovu pogona, jer da nije tako fabrika ne bi mogla da bude data u zakup i da u tom zakupu brzo obnovi proizvodnju. Procena je nama potvrda da Jugoremedija i dalje ima vrednost a da je vrlo verovatno stečaj bio nepotreban. Procena je potvrda da su mali akcionari i dalje vlasnici fabrike – objašnjava Markuš.

Okupljanje ispred Jugoremedije su organizovali mali akcionari, tvrdi predsednik Odbora poverilaca Vladimir Pecikoza, koji kaže da su oni na taj skup pozvani.

– Svi ovi skupovi su vezani za naš zahtev da sud donese odluku da li prihvata procenu vrednosti fabrike i odredi sledeći korak u stečajnom postupku. Akcionare intrigira sporost i dužina postupka – kaže Pecikoza za Danas.

Prema njegovim rečima, u ovom momentu mali akcionari ne znaju svoj udeo u vlasništvu fabrike jer bi to nakon nove procene vrednosti trebao da uradi Centralni registar za hartije od vrednosti. Sve to biće moguće tek pošto se sud izjasni o proceni, a potom i podnosilac plan reorganizacije. Pre uvođenja stečaja 58 odsto akcija Jugoremedije imali su mali akcionari a 42 odsto država, dok sada podnosilac plana reorganizacije poseduje 30 odsto udela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari