Na više benzinskih pumpi u delu centralne Grčke, a pogotovu na magistralnom putu koji vodi ka Igumenici a odatle trajektom ka Krfu, poslednjih dana uočene su nestašice benzina, uglavnom „evro 95“ i „evro dizela“- potvrdili su za Danas turisti koji su se tokom jučerašnjeg dana vratili u Srbiju sa letovanja u turističkim mestima u centralnom delu ove zemlje.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

 

– Na sve više pumpi su veliki redovi, a na mnogima nema benzina. Cene nisu povećane, ali je zato neophodno da gorivo pre ulaska u Grčku kupite u dovoljnim količinama na pumpama u Makedoniji – upozorava Bojan S. iz Beograda, sa kojim smo razgovarali na graničnom prelazu Preševo.

Srpski turisti navode da su ugostiteljski objekti normalno snabdeveni, ali da na bankomatima više ne može da se podigne ni 60 evra, jer su ponestale novčanice u apoenima od 20 evra, pa aparat isplaćuje automatski 50 evra. U ugostiteljskim objektima Grci nerado primaju platne kartice, pa se uglavnom sve plaća u kešu. Srpski turisti navode da na graničnom prelazu Evzoni između Makedonije i Grčke, može da vas zadesi „neobično dugo čekanje zbog nezadovoljstva grčkih carinika i policije“, iako većih gužvi nema, osim kada su u pitanju smene turista.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari