U Skupštini Srbije juče je formiran „Ekonomski kokus“, odnosno skupštinska grupa za ekonomski razvoj, a za predsednika je izabran poslanik Socijaldemokratske partije Srbije Vladimir Marinković.

 On je, posle izbora, rekao da će se to telo baviti radom na amandmanima na svim zakonima socijalno-ekonomske politike, kao i radom na terenu, obilascima fabrika, razgovarati sa privrednicima o problemima kako bi bili stvoreni jednaki uslovi poslovanja za sve.

Rad tog novoformiranog skupštinskog tela, kako je istakao, neće biti lobistički. Marinković je najavio da će u narednih desetak dana članovi „Ekonomskog kokusa“ skupštine razgovarati o objedinjavanju inspekcijskih službi kako bi se zajedno sa Vladom Srbije radilo na suzbijanju sive ekonomije i ostvarila kontrola rada tržišnih i drugih inspekcija. „Moguća je skora poseta i pravnog savetnika ekonomskog kokusa američkog kongresa, a poznato je da taj kongres ima više od 300 kokusa sa višedecenijskim iskustvom, koji može da nam pomogne u mnogim stvarima“, naveo je on.

Predsednik „Ekonomskog kokusa“ je naglasio i da će kao saradnici tog tela biti pozvani i bivši poslanici, a poslaće obaveštenje i poziv premijeru Srbije Aleksandru Vučiću i vladi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari