Kragujevački taksisti okupljeni u Udruženju “ Sitak“ nastavljaju minule sedmice započete protestne vožnje ulicama u širem gradskom jezgru, zahtevajući od gradske vlasti da ukinu nelegalni, tzv. linijski taksi prevoz „po ceni autobuske karte“.


Oni su najavili i proteste ostalih prevoznika kako u Kragujevcu, tako i uSrbiji, i pozvali su predsednika Vlade Aleksandra Vučića i ministarku saobraćaja Zoranu Mihajlović da se uključe u rešavanje problema nelegalnog prevoza, koji, kako tvrde, nanosi veliku štetu i državi.

– Kontaktirali smo firme „Vulović Transport“ iz Kragujevca, „Autoprevoz Janjušević “ iz Priboja i „Konvoj Transport“ iz Gornjeg Milanovca, koje su najavile da će da nam se pridruže u nastojanjima da nelegalan prevoz putnika bude eliminisan u potpunosti. Apelujemo na ministarku Mihajlović da ozbiljno pristupi rešavanju ovogproblema, tim pre što je upravo ona svojevremeno saopštila da je nelegalni prevoz putnika u Srbiji oštetio državni budžet od oko 100 miliona evra – navodi se u jučerašnjem saopštenju „Sitaka“, čije rukovodstvo smatra da u u rešavanje ovog problema treba da se uključe i MUP, teMinistarstvo pravde, kao i premijer Vučić, kome su kragujevački taksisti juče prosledili pitanje: „Da li nekome odgovara da budu uništeni legalni prevoznici u državi Srbiji“.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari