Konkurs za prijavljivanje domaćih ugostitelja i hotelijera koji su spremni da prihvate vaučer na 5.000 dinara za pokrivanje troškova smeštaja, juče je okončan a prijave su dostavila 243 ugostitelja, najvećim delom hotelijera, ali i apartmana, seoskih turističkih domaćinstava, specijalizovanih bolnica za rehabilitaciju i banja.

Od ponedeljka, u narednih deset dana, u Ministarstvu trgovine i turizma očekuju i prijave građana koji će za najmanje pet dana provedenih u nekom od prijavljenih objekata od države dobiti subvenciju utvrđenu kao deo akcije „Moja Srbija“, kojom se promoviše domaća ponuda. Građani će prijave podnositi na šalterima pošta, a vaučere će dobijati na kućnu adresu. Iz budžeta je za te namene obezbeđeno pet miliona evra. Inače, na sajtu Ministarstva nalazi se detaljno uputstvo kako se vrši prijavljivanje, a biće istaknut i spisak ugostitelja koji primaju vaučere.

Prema rečima ministra trgovine i turizma Rasima Ljajića, koji je juče promovisao ovu akciju građanima Čačka, od početka godine broj domaćih turista povećan je za 15 odsto, a cilj je da se održi taj trend do kraja godine, što će biti rekordna poseta. On računa da će tom cilju doprineti i akcija podele vaučera, i podsetio je da postoji pet kategorija građana koji imaju prava na tu povlasticu – penzioneri, zaposleni čija je plata manja od 60.000 dinara, svi nezaposleni, primaoci tuđe nege i pomoći i ratni vojni invalidi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari