Zrenjanin je juče sklopio ugovor o prečišćavanju pijaće vode sa predstavnicima italijanske firme Zilliom Spa. Ugovor su potpisali menadžer „Gruppo Zilio“ za Srbiju Nenad Obradović i direktor „Vodovoda i kanalizacije“ Goran Tajdić, a prisustvovali su i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i ambasador Italije Đuzepe Manco. Italijanski ambasador je istakao da je ovo još jedna saradnja Zrenjanina s italijanskom privredom, da ovde ima još italijanskih firmi i da su svi zadovoljnim privrednim ambijentom.


– Firma Zillio ne donosi samo čistu vodu, već nosi i novi model finansiranja. Nadam se da će projekat biti od koristi kako Zrenjaninu, tako i okolnim mestima – rekao je ambasador Italije Đuzepe Lenci.

Manco je naveo da u Zrenjaninu već godinama posluju italijanske firme koje se bave tekstilnom industrijom, a da je posebno zadovoljan jer se tim ugovorom proširuje saradnja sa italijanskim firmama u oblasti tehnologije koja treba da bude unapređena.

Prema rečima menadžera „Gruppo Zilio“ za Srbiju Nenada Obradovića, tehnologija za koju se Zrenjanin odlučio je rešenje kada neki grad nema dovoljno sredstava da sam gradi prečistač vode. U ovom slučaju, reč je o licencnom projektu koji je u vlasništvu investitora, dok grad iznajmljuje uslugu i kupuje prečišćenu vodu. Obradović je rekao da je „Gruppo Zilio“ firma koja se 55 godina bavi problemom zagađenih voda i ima više od 100 realizovanih projekata samo u Italiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari