Pad javnog duga očekuje se u 2017. godini, najavio je premijer Aleksandar Vučić, na otvaranju novog postrojenja belgijske kompanije Delez u Staroj Pazovi.

On je istakao da je porast naplate poreza uvećan, pa je po osnovu akciza u novembru budžet za 200 miliona dinara veći nego u isto vreme prošle godine, kao i da je došlo do porasta prihoda od PDV-a i smanjenja deficita u državnoj kasi.

– Do novog smanjenja zarada neće doći, osim onog koje je već usvojeno. Do manjeg broja radnih mesta došlo je zbog velikog prirodnog odliva, odnosno veliki broj građana je otišao u penziju – rekao je premijer.

Inače, u izgradnju novog distributivnog centra kompanija Delez Srbija uložila je 50 miliona evra, a očekuje se da će u prvoj fazi posao dobiti do kraja godine 400 radnika, dok se do 2020. očekuje porast broja zaposlenih za još 350.

– Srbija predstavlja veoma važno tržište za Delez kompaniju, zbog čega i uloženih pola milijardi u izgradnju novog postrojenja predstavlja jednu od najvećih investicija u zemlji. Održivo poslovanje je naša strategija, čime se kompanija obavezuje da će posao rasti u skladu sa lokalnom zajednicom – istakao je na otvaranju postrojenja Frans Miler, predsednik i generalni direktor Delez grupe i podsetio da samo ta grupa godišnje po osnovu poreza u budžet Srbije uplaćuje oko 50 miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari