Sada tražimo investicionog partnera za Telekom Srbiju, kasnije idemo na otvoreni i transparentni tender, i rešavamo pitanje Telekoma Srbije.

A što se tiče EPS-a, sasvim je sigurno da nećemo prodavati većinski paket akcija, ali tražimo investitora zainteresovanog za manjinski paket, kao strateški partner, izjavio je premijer Aleksandar Vučić u intervjuu za istraživački internet portal Londonske škole ekonomije.

Upitan da li će na tenderu za Telekom Srbija da učestvuju i of-šor registrovane kompanije premijer Vučić je odgovorio da „sve zavisi od uslova tendera, ali mislim da će privatizacioni savetnik, zajedno sa ljudima iz Telekoma, napraviti uslove koji su najpovoljniji – dakle, da to bude neko ko se bavi tim poslom“.

„Privatizacija je neophodna jer privatni kapital je ono što vuče svaku ekonomiju napred, i mi sada imamo na tržištu 502 firme, uglavnom društvene, i kako mi nazivamo ‘firme u restrukturiranju’, koje smo stavili u proces privatizacije i očekujemo da veliki broj ljudi učestvuje u tom postupku. To je za nas veoma važno“, istakao je premijer Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari