Agencija za privatizaciju nije postupila po pozivu Ministarstva privrede da u roku od pet dana preduzme sve mere u cilju otklanjanja uočenih nepravilnosti u postupku prenosa besplatnih udela na zaposlene JP RTV Vranje – saopštilo je juče Ministarstvo privrede i dodalo da je „Agencija, posle toga, trebalo da prenese besplatne udele na zaposlene u skladu sa Zakonom o javnom informisanju i medijima“.

U saopštenju se navodi da je taj dopis ministarstvo 17. septembra uputilo Agenciji a da je ona nakon pet dana zaključila kako nije bilo nikakvih nepravilnosti.



– Pokretanje nadzora iniciralo je Ministarstvo kulture i informisanja, koje je obavestilo Agenciju za privatizaciju da je prilikom utvrđivanja udela koji se prenose zaposlenima kod javnog preduzeća RTV Vranje počinila grešku primenjujući odredbe Zakona o privatizaciji, umesto Zakona o javnom informisanju i medijima i uredbe o prenosu kapitala bez naknade zaposlenima kod izdavača medija, čime je većinski deo kapitala prenet Akcionarskom fondu.

Ministarstvo privrede je navedene stavove Ministarstva kulture i informisanja smatralo osnovanim za pokretanje nadzora nad radom Agencije za privatizaciju, što je i učinilo –  navodi se u saopštenju Ministarstva privrede.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari