Ovlašćeni zastupnik Vestern juniona, kompanija Tenfore, postala je prva platna institucija u Srbiji. Kako je saopštila ta kompanija, Narodna banka Srbije je Tenforeu izdala dozvolu juče, odnosno već prvog dana važenja novog Zakona o platnim uslugama, koji je omogućio da usluge plaćanja nude i druge institucije, a ne samo banke i pošta.

– Dodeljene dozvole NBS omogućiće novim platnim institucijama poput Tenforea da mrežu svojih zastupnika prošire i na menjačnice, maloprodajne objekte, kompanije mobilne telefonije, a time i brži i lakši prijem i slanje novca za klijente po celom svetu“, navode u toj kompaniji.

Kako dodaju, u SAD i Evropskoj uniji već duži niz godina, pored banaka i pošte, uslugu brzog transfera novca mogu da obavljaju i menjačnice i drugi maloprodajni objekti. „Od danas to je moguće i u Srbiji“, dodaje Tenfore.

Vestern junion će tako osim u Pošti Srbije i još 22 banke u regionu, uskoro biti dostupan i u menjačnicama i drugim maloprodajnim objektima, koje do kraja ove godine mogu uvesti ovaj servis „bez dodatnog ulaganja i depozita“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari