Savremena istraživanja su pokazala da se potrebe i afiniteti gostiju u hotelima sve češće okreću zdravom načinu života i brizi o sopstvenom telu i okolini. Prognoze Svetske zdravstvene organizacije govore da će do 2030. godine zaštita zdravlja i briga o zdravlju postati jedan od najvećih pokretača turističkih kretanja.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

Imajući to u vidu, kao i činjenicu da je preventiva pola zdravlja, u samom srcu Beograda Zepter International nedavno je otvorio Zepter hotel na Terazijama 10. Hotel nudi zdrave alternative za osnovne ljudske potrebe te zato predstavlja dobar izbor za poslovne ljude ili turiste koje je Beograd privukao na duži vremenski period.

– Ne možemo promeniti nezdrave navike preko noći. Ali možemo ponuditi zdravo okruženje koje će inspirisati naše goste da brinu o sebi i kada nisu u našem hotelu – kaže generalni direktor Zepter hotela Đorđe Rašić.

Od ukupno 37 spavaćih soba, od čega su 25 apartmani, opremljene su Zepter proizvodima za prijatnije iskustvo i zdraviju okolinu. Pored teretane, saune i slane sobe, restoran hotela koristi tehnološke inovacije u cilju pripremanja hrane koja doprinosi očuvanju zdravlja i lepote.

– Ako već ne možemo da dođemo do organskih namirnica lako, možemo da izmenimo način pripreme hrane, čime ćemo pozitivno uticati na naše zdravlje i organizam, kaže Uroš Knežić, šef kuhinje, i dodaje da sva hrana u sebi već poseduje sve potrebne masnoće, vode i soli.

– Kada se priprema na ovaj način, ona zadržava svoj prirodan ukus i sastave i nije potrebno dodavati joj i začine koji su u velikoj količini štetni – naglašava on.

Na sedmom spratu hotela nalazi se terasa s koje se, pored toga što ima površinu veću od 100 kvadratnih metara, pruža jedan od najlepših pogleda u gradu.

Hotel pravljen po meri savremenog čoveka, modernog dizajna, u zgradi iz 1937. bio je arhitektonski podvig koji zapravo od užurbanog gradskog života skriva kutak mira i relaksacije uz maksimalnu brigu o zdravlju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari