Lokalni izbori u Srbiji biće održani 6. maja, zajedno sa parlamentarnim i pokrajinskim, odlučila je juče predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović. Đukić Dejanović je u republičkom parlamentu potpisala Odluku o raspisivanju izbora za odbornike skupština jedinica lokalnih samouprava.



Predsednica Skupštine je rekla da su lokalni izbori raspisani u svim opštinama, osim u 17 opština u kojima su održani vanredni izbori u periodu između 2008. i 2011. godine. Ona je rekla da izbori nisu raspisani u Aranđelovcu, Boru, Vrbasu, Vrnjačkoj Banji, Knjaževcu, Kovinu, Kosjeriću, Kosovskoj Mitrovici, Negotinu, Leposaviću, Novom Brdu, Odžacima, Peći, Prijepolju, Prištini i Rumi. Đukić Dejanović je napomenula da su lokalni izbori u opštini Kula raspisani za 29. april.


Predsednica parlamenta je raspisala izbore i na teritoriji Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija. „U skladu sa Rezolucijom 1244 SB Ujedinjenih nacija, Vlada Republike Srbije će, u saradnji sa Unmikom, preduzeti sve neophodne radnje u vezi sa izborima na teritoriji AP Kosovo i Metohija“, izjavila je Đukić Dejanović. Ona je pozvala građane da u velikom broju izađu na lokalne izbore, kako bi bila izabrana lokalna samouprava koja će se najbolje starati o interesima svih građana. „Raduje me što će prvi put među odbornicima bar trećina biti žene“, rekla je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari