Site name

2012.

REKAPITULACIJA

bilo pa prošlo

28. decembar 2012. 15:24

JANUAR

Nova 2012. počela je predizbornom igrankom. Kolo je poveo Boris Tadić... Ma šta poveo – on i kolovođa, i kec, i kum, i stari svat, i Mirko Cvetković...

FEBRUAR

Na Molitvenom doručku u Washingtonu bili i Wuk Drašković i Wuk Jeremić.

MART

Predizborni spot.

Šaper: Kamera!

Krle: Ide!

Šaper: Ton!

Krle: Ide!

Šaper: Akcija!

Štala Naprednog Poljoprivrednog Proizvođača. Jutro. Boris Tadić i Tele. Boris miluje Tele. Grli ga. Tele uzvraća. Boris zatvara oči. I Tele. Zatamnjenje.

APRIL

(Iz Jokićevog obraćanja narodu svom) Dame i gospodo, braćo i sestre, drugovi i drugarice! Poštovani i ostali vlasnici biračkog prava! Similis simili gaudet. Zato na predstojećim izborima birajte sebi podobne, one koji su kao vi.

A vi najbolje znate kakvi ste.

MAJ

U maju su održani izbori.

Boris: Ne ponovili se...

JUN

U junu je Danas proslavio 15 (petnaest) godina u Srbiji. Između ostalih, redakciji su stigle i ove dve čestitke:

Danas nije najskuplja srpska reč, najskuplja srpska reč je Juče. Matija.

Od prvog broja čitam najstariji list na Balkanu a od skoro i vaše novine. Mnogaja ljeta. Jovan Krkobabić

JUL

(Iz Jokićevog obraćanja narodu svom ispred Pokreta 99%) Motke ostavite na suncu da se sve skori. Kible moraju da budu taze. Ostalo znate.

AVGUST

Leto... Glupi avgust...

Novi predsednik Srbije prima delegaciju po delegaciju... U Nemanjinoj se preslišava najbolji student generacije: ''Znači, Kale...To je,znači, brdo... Kale – brdo...'' U Topčideru, novi ministar vojni vrši smotru počasne jedinice Garde... U Narodnoj banci, na Koridorima, sa žirafama - Jorgovanka,Velja, Palma, Mrka...

Joj, Srbijo, pesmo među narodima!

SEPTEMBAR

U septembru stiglo pismo.

Otvorim prošle subote moj omiljeni list Danas i odmah se bacim na kolumnu Svetlosti pozornice – žurim da pročitam šta piše onaj genijalni Jokić, kad imam šta da vidim: u petak, 21.12.2012. prognoziran smak sveta. Iz keca u kec! Šta sad? Kako ću posle bez Svetlosti i bez ove Pozornice?

OKTOBAR

U oktobru objavljena kulturna vest.

Braca Petković, nosilac više patriotskih osećanja i ministar kulture,od nedavno je u velikom akademskom poslu: upravo sastavlja Osnovni ili A spisak. Na A spisku su: Vasina torta, puslice, princes krofne, išleri, medenjaci, galete, marcipan, doboš torta, šampita, taške...Itd.

A na B spisku su Narodni muzej, Književne novine, Muzej savremene umetnosti...Itd.

NOVEMBAR

Andrićev venac izvečeri... Domaćin još budan... U liht plavoj šlofjanki i s necom na umnom čelu, on duboko misli o južnoj srpskoj pokrajini i sprema se da pere noge... Domaćica već smlačila vodu, sipa u šafolj... Spokoj vekovnog ognjišta namah razbija sijaset pitanja: Platforma? Gde je Platforma? Šta je sa Platformom?

DECEMBAR

U decembru smo preživeli i 21.12.2012. i Platformu.

Srećna Nova 2013. godina!

komentari (0)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.