Nakon resitala u Gradskoj skupštini Novog Sada, mladi francuski pijanista, Žan Pol Gasparian nastupiće sutra, 8. oktobra sa Simfonijskim orkestrom RTS I pod dirigentskom palicom Bojana Suđića u Kolarčevoj zadužbini. Početak koncerta najavljen je za 20 sati, a na programu su dela Rahmanjinova, I Sibelijusa.

P { margin-bottom: 0.25cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 120%; }P.western { font-family: „Liberation Serif“,“Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „SimSun“; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Mangal“; font-size: 12pt; }

Koncert se održava u okviru ArtLink Festivala mladih talenata I Francuske muzičke jeseni I uz podršku Societe Generale u Srbiji.

Karte su u prodaji na biletarnici Kolarčeve zadužbine.

Žan Pol Gasparian rođen 1995. godine u Parizu, od roditelja muzičara, počeo je da svira klavir sa 6 godina i pohađao Nacionalni konzervatorijum Pariza (CNR de Paris), u klasi Olivijea Gardona, koji je završio 2009. godine sa odličnim uspehom (Prix à l’unanimité avec les félicitations du jury).

U februaru 2010, kao najmlađi kandidat, jednoglasno je primljen na Pariski konzervatorijum, u klasu Žaka Ruvijea. U septembru 2012. godine postao je student u klasi profesora Mišela Berofa, gde je diplomirao sa najvišim ocenama 2013. godine. Istovremeno je studirao kamernu muziku u klasi Kler Deser i Mišel Štraus. U junu 2015. godine diplomirao je Master 2 studije na Pariskom konzervatorijumu u klasi profesora Mišela Berofa i Loren Kabaso, sa odličnim uspehom i čestitkama žirija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari