Balet „Legenda o ljubavi“ čuvenog Jurija Grigoroviča otvoriće sezonu direktnih prenosa baleta iz Boljšoj teatra ove nedelje, 26. oktobra, od 16 časova u bioskopu Cineplexx Ušće Shopping Center.


„Legenda o ljubavi“ je jedno od najranijih koreografskih dela ruskog majstora Jurija Griogoroviča, koje, kroz priču dve heroine, otkriva večni konflikt ljubavi i dužnosti. Ova divna priča o zabranjenoj ljubavi, žrtvi, ljubomori i patnji vraća se u Boljšoj nakon desetogodišnjeg odsustva. Uz plesne pokrete, set i kostime inspirisane Srednjim istokom, ovaj zadivljujući balet svoju priču priča isključivo plesom, dodatno obogaćenim talentom baletske trupe Boljšoj teatra.

Kraljevski apartman kraljice Mekhmene Banu su zavijeni u duboku žalost – njena mlađa sestra princeza Širin je na samrti. Jedina nada za spas princeze je ta da kraljica žrtvuje sopstvenu lepotu. Kraljica se odlučuje na tu žrtvu, ali zažali što je donela tu odluku kad ostane unakažena i kad se Širin zaljubi u kraljičinog izabranika, slikara Ferkhada.

Karte staju 1.200 dinara, a kupovinom karata za četiri ili više baleta u sezoni 2014/2015. ostvarujete pravo na sniženu cenu karte od 950 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari